Du är här: Invånare/Besökare/Aktiviteter/Kulturcentrum

Kulturcentrum

Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. I byggnaden finns även verkstäder i grafik, emalj och textil, musikskola och ett Kulturpedagogiskt centrum, som utgör Ronnebys kulturskola.

Kulturcentrums två konsthallar om sammanlagt 1 500 kvm är en betydande konstscen i regionen. Varje år visas ett tiotal utställningar. Stora konsthallen är också Ronnebys kulturscen för konserter, teaterföreställningar, föreläsningar och debatter.

Kulturcentrums verkstäder för grafik, emalj och textil är öppna för konstnärer. Övriga har möjlighet att använda verkstäderna under ledning av konstnärer som behärskar respektive teknik.

Graffiti har en särskild ställning i Ronnebys konstliv. Varje år målas Brukets vägg (bakom Kulturcentrum) av ungdomar från Ronneby tillsammans med handledare.

Ronneby Konstförening har en framträdande roll i Ronnebys konstliv och producerar vissa utställningar i Kulturcentrums konsthallar. Konstutställningar visas också på Mor Oliviagården som drivs av Ideell förening för Mor Oliviagården.

Blekingepärlor är en förening för konstnärer och konsthantverkare.

Konstrundan i Blekinge arrangerar varje år en konstrunda med öppna ateljéer och samlingsutställning på Kulturcentrum första helgen i maj.

 

Kulturcentrum, Kallingevägen 3 Ronneby