Du är här: Invånare/Företag/Etablering/Den moderna kurorten

Ronneby - den moderna kurorten

Vad är den moderna kurorten?
Den moderna kurorten grundas i begreppet välbefinnande, för människa, samhälle och natur. Man ska helt enkelt må bra i Ronneby! Det handlar om långsiktig hälsa, hållbar utveckling och om återhämtning. Ronneby - den moderna kurorten är mer än en slogan, det är ett varumärke som vi bygger tillsammans.

Välbefinnande inte bara i Ronnebys historia
Den gamla Kurorten handlade mycket om återhämtning för besökare. Man reste från hela landet för att återhämta sig på Ronneby Brunn. I ”Ronneby den moderna kurorten” grundas konceptet mer på välbefinnande för ronnebyborna själva – men med en utsträckt hand till alla besökare. I Ronneby ska man vara för att återhämta sig, hitta sig själv, slappna av, äta gott och rätt, uppleva naturen, idrotta, gå på spa. Även det stora kulturutbudet, en god vård och arbetet med

Hur ger den moderna kurorten alla i kommunen ett mervärde?
Hela kommunen, alla orter och landsbygden däremellan, är en del av den moderna kurorten – och i förlängningen tillför detta ett mervärde för alla som bor här. Det unika är att en hel kommun arbetar som en kurort, inte bara en begränsad plats. 
Varumärket är också ett sätt att stimulera näringslivet. Företag, föreningar och andra organisationer runt om i kommunen är välkomna att använda logotypen i trycksaker, annonser, på webbsidor m.m. Det finns inga begränsningar till vissa verksamheter eller områden. Loggan ska kunna användas av många och skapa uppmärksamhet runt vår kommun.

Vem får använda loggan?
Länkar för nedladdning av loggan i formaten eps och jpg finns i högerkolumnen. Högerklicka på önskat format och välj spara mål som för att ladda hem.
Det är bra för oss att veta vem som använder loggan, och du får gärna berätta för oss på näringslivsenheten per e-post, naringsliv@ronneby.se om du laddar ned den. Men som sagt är det helt okej att sprida användningen så mycket som möjligt. Om användningen någon gång skulle vara olämplig eller olaglig tar Näringslivsenheten kontakt och påtalar detta (logotypen är varumärkesskyddad).

Hur kan man använda loggan?
Den kommunala organisationen kommer även fortsättningsvis att använda sin officiella logotyp med kommunvapnet på trycksaker, webb m.m. Men den loggan kommer nu ibland att kombineras med logotypen för Ronneby - den moderna kurorten. På liknande sätt kan företag, föreningar eller andra organisationer i kommunen kombinera loggan för Ronneby - den moderna kurorten med sin egen logotyp.