Du är här: Invånare/Nyheter/Kommunens bilpool även öppen för allmänheten

Kommunens bilpool även öppen för allmänheten

Ronneby kommun har upphandlat en ny bilpool som ska användas vid de anställdas tjänsteresor. Under kvällar, nätter och helger kan allmänheten hyra miljöbilarna.

Den 1 mars startade Ronneby kommun samarbetet med företaget Sunfleets bilpool. Det är en medveten miljösatsning och en del i kommunens strategi i att vara så energieffektiv som möjligt. Det är också ett alternativ till de som inte vill äga en egen bil.

Bilarna används av kommunen dagtid men på helger och mellan kl. 18.00 - 6.30 på vardagar kan allmänheten hyra bilarna. Bilpoolen består av 14 bilar – sex elbilar och åtta gashybrider. Genom att bli medlem hos Sunfleet kan man teckna sig för olika abonnemang och boka bilarna i Ronneby och i övriga Sverige. Avgifter betalas till Sunfleet.

Avtalet mellan Ronneby kommun och Sunfleet sträcker sig tre år framåt med möjlighet till förlängning. Alla frågor som rör abonnemang, kostnader, bokningar etc hänvisas till Sunfleet.

Sunfleets hemsida: https://www.sunfleet.com/

Så här fungerar Sunfleet
Sunfleet är Sveriges största bilpool som erbjuder ett klimatsmart och enkelt alternativ till eget bilägande. Du har tillgång till bilarna dygnet runt och kan hyra bil per timme eller per dygn, så länge du vill. Bilarna kan bokas via internet, telefon eller mobil applikation (iPhone eller Android) ända fram till minuten innan du behöver bil. I medlemskapet i bilpoolen ingår skatt, trängselskatt, drivmedel, försäkringar och underhåll. Du betalar per timme och per kilometer som du kör. Alla bilar i bilpoolen är nya och säkra med max 18 månader på nacken. Du kan även välja bilmodell efter ändamål.

Publicerad den 1 mars 2017

Till nyhetslistan