Du är här: Invånare/Nyheter/Hjälp till och testa vår nya hemsida!

Hjälp till och testa vår nya hemsida!

Vi ska byta webbverktyg och jobbar därför med en ”ny” hemsida. Informationen är i stort sett densamma som på den befintliga kommunwebben men den måste anpassas till det nya verktyget.

Därför ser den nya hemsidan ganska annorlunda ut mot den nuvarande. Anledning till bytet av webbverktyg är att hemsidan ska fungera lika bra i mobiler och surfplattor som på dator och att den ska klara nya tillgänglighetskrav. Den nya hemsidan har också fått ett utseende som följer den nya grafiska profilen. 

Varför testa innan hemsidan är färdig?

Det är främst våra kommuninvånare som kommer att använda hemsidan. Därför är dina synpunkter viktiga för oss. Att vi vill att ni testar hemsidan innan den är klar är också för att det kostar mycket pengar att ändra på saker i ett senare skede. För att vi ska kunna ta tillvara på era synpunkter så behöver vi helt enkelt få in dem nu. Testa gärna hemsidan både från mobil eller surfplatta också och inte bara från en dator om du kan.

Test-webben (betaversionen)

Den hemsida du kommer testa är vår utvecklingsmiljö. Det betyder att informationen kan komma att ändras under testperioden. Nästa gång du går in så kan hemsidan därför se lite annorlunda ut. All information och alla funktioner från den nuvarande webben är alltså inte klart i testversionen. Test-versionen kommer att vara öppen fram till 24 oktober. Sedan stänger vi den så att vi kan göra eventuella större förändringar och göra klart hemsidan. Sedan när den är klar, senare i år, byter vi ut den som idag ligger här mot den nya. 

Lämna dina synpunkter!

I "varningslisten" högst upp på test-versionen (vi kallar den för Beta-version) ligger en länk till en enkät som du gärna får besvara efter att du har testat klart. Du hittar den också i en nyhet på startsidan. Det är ett tiotal frågor om din upplevelse som vi kommer att sammanställa och ta med oss i färdigställandet av hemsidan. 

Här hittar du test-versionen: https://beta.ronneby.se 

Publicerad den 11 oktober 2017

Till nyhetslistan