Du är här: Invånare/Kommun & politik/Medborgarservice/Konsumentvägledning

Konsumentvägledning

 

Kommunens konsumentrådgivare erbjuder kostnadsfri rådgivning för alla konsumenter som bor i Ronneby.

Du kan kontakta oss om frågor kring köp av varor och tjänster, konsumenträtt och reklamationer (klagomål på något du köpt). Vi ger råd om lagstiftning, praxis och hur du kan tillvarata din rätt som konsument.

Det kan gälla en husrenovering som inte blev som du tänkte dig, en resa, försäkring, en telefonförsäljning eller en felaktig faktura. Eller så vill du ha råd om vad du bör tänka på inför ett köp, t.ex. innan du ska anlita en hantverkare eller köpa bil.

Tillsynen för att marknaden fungerar ligger på den statliga myndigheten Konsumentverket med placering i Karlstad. Till dem kan konsumenter anmäla företag och produkter som inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningen inom följande områden: Där finns konsumentombudsmannen (KO). http://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/

 En dag i veckan (torsdagar) ger jag råd och stöd i olika konsumentfrågor.  Vissa frågor kan du alltid få hjälp med hos Medborgarservice.

Jag kommer gärna ut och föreläser om konsumenträtt och ekonomi på skolor, föreningar etc hör av dig så kan vi boka in en passande tid för detta.


Välkommen att ringa eller besöka mig (Boka gärna tid) på Stadshuset!