Du är här: Invånare/Nyheter/Nytt vänortsavtal med Gherla i Rumänien

Nytt vänortsavtal med Gherla i Rumänien

Representanter från Ronneby kommun har besökt Gherla i Rumänien för att teckna ett vänortsavtal. Ronneby har numera tio vänorter runt om i Europa och även i Nordamerika.

Igår eftermiddag undertecknades vänortsavtalet mellan Ronneby och Gherla av Roger Fredriksson, Kommunstyrelsens ordförande och Marius Călin Sabo, Gherlas borgmästare, på Cinema Pacea i Gherla. Avtalsceremonin bjöd på båda ländernas nationalsånger, tal, överlämnade av gåvor samt sångframträdanden. 

Gherlas borgmästare, Marius Călin Sabo, besökte i augusti 2015 Ronneby kommun tillsammans med andra kommunrepresentanter från Cluj län. Huvudsyftet med delegationens besök var erfarenhetsutbyte inom landsbygdsutvecklingsfrågor. Under besöket i Ronneby diskuterades även de romska tiggarnas situation i Ronneby. I oktober 2015 besökte en delegation från Ronneby kommun Gherla kommun för erfarenhetsutbyte kring romernas situation i Rumänien. Redan då diskuterades möjligheten till ett framtida vänortssamarbete.

De båda kommunerna har en önskan om att stödja och aktivt genomföra utbyten och samarbeten inom områdena social inkludering och integration, hållbar utveckling, kultur, utbildning, landsbygdsutveckling, turism och andra gemensamma områden.

Ronneby kommun representerades av Roger Fredriksson, Nils Ingmar Thorell samt Malin Månsson. 

Klicka på länken för er information om Ronneby kommuns vänorter.

Publicerad den 19 maj 2016

Till nyhetslistan