Du är här: Invånare/Nyheter/Nio nya förstelärare utsedda

Nio nya förstelärare utsedda

Nu tillsätter Ronneby kommun ytterligare nio förstelärare. Sammanlagt finns det nu 38 förstelärare som leder det pedagogiska utvecklingsarbetet i de kommunala skolorna.

 Det här är tredje gången på tre år som Ronneby kommun tillsätter förstelärare. Alla tillsvidareanställda lärare i kommunen med lärarlegitimation har fått söka tjänsterna. Och intresset har varit stort. Över 65 ansökningar kom in.

– Vi är lyckligt lottade som har så många kompetenta lärare i Ronneby. Det har varit en svår urvalsprocess men nu finns det förstelärare i nästan alla våra verksamheter, säger Fredrika Ter-Borch Bjurek, kvalitetssamordnare på Ronneby kommun.

Syftet med förstelärarreformen är att göra läraryrket mer attraktivt, utveckla undervisningen och ge bättre betalt för det arbete läraren redan gör. Den statliga satsningen på förstelärartjänster innebär också ett lönelyft med 5000 kronor. I dag finns det totalt 38 förstelärare i Ronneby kommun.

– Vi vill ge våra mest engagerade lärare en chans att göra karriär. Uppdraget som förstelärare ska löpa parallellt med den tjänst som lärarna har idag. De ska också till exempel handleda andra lärare och vara stöd till i pedagogiska utvecklingsarbetet, säger Fredrika Ter-Borch Bjurek.

Publicerad den 20 april 2016

Till nyhetslistan