Du är här: Invånare/Nyheter/Hon blir ny räddningschef

Hon blir ny räddningschef

Anna Henningsson blir ny räddningschef för Räddningstjänsten Östra Blekinge. Anna är brandingenjör och har haft flera ledande jobb inom räddningstjänsten i snart 25 år. Hon har senast arbetat som avdelningschef för den operativa planeringen på Nerikes Brandkår.

- Vi är mycket glada att vi kan hälsa Anna Henningsson välkommen som ny räddningschef för Räddningstjänsten Östra Blekinge. Anna har den bakgrund och erfarenhet vi önskat och alla parter har varit överens i rekryteringsprocessen, säger Mikael Augustsson, ordförande i direktionen Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Anna blev i början av 90-talet en av de första kvinnorna som anställdes som heltidsbrandman i Sverige. Hennes arbete inom utryckningstjänsten har varierat under åren men samverkan och utredningsarbete har funnits med som en röd tråd under alla år. Sedan hösten 2014 har Anna i huvudsak ansvarat för utredningarna av räddningsinsatsen vid den stora skogsbranden i Västmanland samt branden i Gamla stan i Eksjö.

- Räddningstjänsten i Östra Blekinge står inför en mängd intressanta utmaningar och utvecklingsmöjligheter de närmaste åren och jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda verksamheten in i framtiden, säger Anna.

Anna Henningsson tillträder tjänsten den 1 augusti.

Publicerad den 26 maj 2016

Till nyhetslistan