Du är här: Invånare/Kommun & politik/Landsbygdsutveckling/Aktuellt på landsbygden/Energi On Tour

Energi On Tour

I november och december åkte Landsbygdsutvecklarna i Blekinge ut på turné igen. Den här gången tog vi med oss några experter på energi och miljö.

Tänk om det är så att energifrågan kan vara en möjlighet och en utveckling för dig och ditt företag. Under turnén genomförde vi två seminarier, en i Karlskrona och en i Olofström. Kvällarna inleddes med intressanta föreläsningar som gav inspiration till workshops där olika frågeställningar diskuterades. Intresset för fossilfri energi är stor, och vi har stor potential för detta i länet. Vårt geografiska läge ger oss goda förutsättningar i form av många soltimmar och stora ytor som är möjliga att bygga solpaneler på. Även annan fossilfri energi finns det ett intresse av att utveckla. Biogas är intressant för Blekinge som är ett djurtätt län, även om lönsamheten i denna bransch i dagsläget är svag. Det händer mycket inom detta område, varför behovet av information är stort. Vi landsbygdsutvecklare kommer tillsammans med Netport att arbeta vidare med dessa frågor under 2017.

Det var många som hängde på och åt en god kvällsmat tillsammans med oss och fick svar på dina frågor kring energi och miljö.

 

Så här såg vår inbjudan ut,  inbjudan....

 

 

Publicerad den 27 oktober 2016

Till nyhetslistan