Du är här: Invånare/Nyheter/En vecka fri från våld

En vecka fri från våld

Den 4-8  december går olika myndigheter och organisationer samman under paraplyet "En vecka fri från våld". I Ronneby uppmärksammas veckan med information om det arbete som görs i kommunen kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, utställningen "Cause of Death: Woman" i Stadshuset foajé och föreläsningar.  

Utställningen Cause of Death: Woman i Stadshuset foajé.
Utställningen bygger på en journalistisk granskning av våld mot kvinnor. Mellan 2010 och 2012 undersöktes situationen i tio länder. I varje land träffades de som överlevt våldet och de som arbetar för förändring. Länderna som ingår i projektet är USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Brasilien, Kongo, Spanien och Ryssland. Bakom projektet står Karin Alfredsson, Linda Forsell, Kerstin Weigl och Unizon. .På förmiddagen måndagen den 4 december finns represenanter från Socialförvaltningen på plats.

Föreläsning Det sitter en ensam flicka vid en polisspärr i Mosul
Tid: onsdagen den 6 december 2017 kl. 9-11.30
Plats: aulan på Gymnasieskolan Knut Hahn, Blasius Königsgatan 27 Ronneby

Terese Cristiansson, utrikeskorrespondent har arbetet i krigsområden sedan 2006 och har rest och bott i Irak, Afghanistan, Mali, Syrien, Centralafrikanska republiken och så vidare. Idag är hon baserad i Turkiet som Dagens Nyheters Mellanösternkorrespondent.

Föreläsning Hedersrelaterat våld och förtryck
Tid: onsdagen 6 december 2017 kl. 13-15
Plats: aulan på Gymnasieskolan Knut Hahn, Blasius Königsgatan 27, Ronneby 

Maria Hagberg har arbetat professionellt mot hedersrelaterat våld och förtryck i snart 20 år. År 2009 gav hon ut boken ”Vid 20 börjar den ruttna” - om offer för hedersrelaterat våld i Sverige. Hon medverkar som konsultativt stöd med andra EU-länder i förebyggande arbete i frågan.Under åren 2007–2012 arbetade hon temporärt i Mellanöstern vilket gett henne fördjupade kunskaper om problematiken liksom nära samarbete med romer.

Vid frågor var vänlig kontakta:
Sofie Ceder, folkhälsosamordnare
Telefon: 0457- 61 89 61
E-post: sofie.ceder@ronneby.se 

Publicerad den 4 december 2017

Till nyhetslistan